HELLA Benelux BV

HELLA Benelux BV, gevestigd in Nieuwegein en Aartselaar, heeft circa 80 medewerkers en is een dochter van het Duitse HELLA. HELLA biedt onderdelen voor onder meer de aftermarket 12V en 24V, agro en marine. Het assortiment universele producten van HELLA bestaat onder meer uit:


Verlichting

De HELLA verlichting kent een brede marktdekking. Onder dit programma vallen onder andere de volgende productgroepen:
Koplampen, gloeilampen, LED-verlichting, originele vervangingsdelen (OE-kwaliteit), werklampen, waarschuwingsverlichting, achteruitrijverlichting en interieurverlichting. Daarnaast wordt verlichting voor boten en schepen gedekt binnen de Hella Marine lijn.

Elektra

HELLA’s ruime elektraprogramma bestaat uit onder meer de volgende productgroepen:
Starters/dynamo’s, installatiemateriaal, regelaars, schakelaars, relais, ventilatoren, spiegels en tankdoppen.

Elektronica

Ook voor het moderne motormanagementsysteem heeft HELLA een uitgebreid programma, bestaande uit de volgende elektronica;
Diagnosetesters (Hella Gutmann Solutions), sensoren, actuatoren en controle units.

Thermomanagement

Met Behr Hella Service bieden wij een ruim programma aan voor het complete airco- en motorkoelingscircuit, bestaande uit onder meer de volgende productgroepen:
Radiateuren, expansietanks, condensor- en radiateurfans, intercoolers, verwarmingselementen, airco-servicestations, compressoren, compressorolie, filter-drogers, verdampers, schakelaars en expansiekleppen.

Remsystemen

Hella Pagid Brake Systems is één van de meest toonaangevende aanbieders van remsystemen op de vrije onderdelenmarkt. Het programma van Hella Pagid bestaat onder meer uit:
Remblokken, remschijven, remschoenen, remschoenkits, remtrommels, slijtindicatoren, montagesets, remtangen, wielremcilinders, hoofdremcilinders en remslangen.

Garage-uitrusting

Hella Gutmann Solutions levert naast een gamma aan uitstekende multimerk-diagnoseapparatuur ook top-gereedschap en toebehoor waarmee het dagelijkse werk in de garage een stuk eenvoudiger wordt. Waaronder:
Koplampafstelapparatenremgereedschap, Battery Power Check-Tool (BPC-Tool)Camera & Sensor Calibration Tool (CSC-Tool)Smoke Leak Detection Tool (SLD-Tool)Tyre Pressure Management Tool (TPM-Tool) en handlampen

 

                

 

HELLA wereldwijd

HELLA Benelux BV is onderdeel van een wereldwijde, onafhankelijke familieonderneming met 38.000 werknemers en 125 vestigingen in meer dan 35 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lippstadt, Duitsland. HELLA richt zich op de drie pijlers; Parts, Tools & Services door middel van een voortdurend groeiend productassortiment, professionele werkplaatsuitrusting en eersteklas service. Met meer dan 33.000 producten biedt HELLA een buitengewoon uitgebreid programma aan voertuigspecifieke onderdelen, universele onderdelen en accessoires. In verschillende joint ventures zijn bovendien complete voertuigmodules, aircosystemen en boordnetten ontstaan. Dankzij bijna 7.000 wetenschappelijke onderzoekers en productontwikkelaars is HELLA één van de belangrijkste innovatiepioniers op de markt. De service van HELLA vertaalt zich door professionele ondersteuning aan de werkplaats d.m.v trainingen, technische informatie en een hotline alsmede intensieve betrokkenheid binnen het Hella Service Partner garageconcept. Bovendien behoort het HELLA concern met een omzet van 6,6 miljard euro (boekjaar 2016/2017) tot de top 40 van wereldwijd actieve autotoeleveranciers én tot de 100 grootste industriële ondernemingen in Duitsland.