Dagrijverlichting

Zien en gezien worden – lichttechnisch bekeken echt een verschil van dag en nacht. Terwijl dimlicht een actieve ondersteuning kan bieden om 's nachts goed te zien, dient dagrijverlichting als passief signaleringslicht: 

Personenauto's die vanaf februari 2011 en daarna nieuw op de markt komen, moeten standaard zijn voorzien van dagrijverlichting. Voor bussen en bedrijfswagens geldt deze regeling vanaf augustus 2012. Verbeterde zichtbaarheid overdag zorgt voor extra veiligheid in het verkeer.

Dagrijverlichting voorkomt 58% van alle ongevallen met zwaargewonden, blijkt uit onderzoek van het SWOV-Institute for Road Safety Research. U profiteert dus duidelijk van een toename op het gebied van veiligheid waneer u gebruik maakt van speciaal ontwikkelde dagrijverlichting. Uw voertuig wordt hierdoor eerder en beter herkend, wat andere verkeersdeelnemers in staat stelt om sneller te reageren en vaak een cruciaal voordeel blijkt.

Voor voertuigen van voor 2011 heeft HELLA een uitgebreid programma met DRL sets die achteraf gemonteerd kunnen worden. Vind het product van uw keuze op onze microsite DRL