2019-02-18 00:51:322019-02-18 00:51:322019-02-18 00:51:32 Hella

Blog

Alleen het beste licht is goed genoeg voor Dakar

Alleen het beste licht is goed genoeg voor Dakar

Martin van den Brink start in januari 2018 zijn tiende achtereenvolgende Dakar Rally. Team Mammoet Rallysport maakt daarbij weloverwogen keuzes als het om verlichting gaat. “Als je tijdens Dakar ’s avonds of ’s nachts moet rijden, betekent dat niet veel goeds,” verklaart Martin. “Je moet dan de hele omgeving rondom de wagen goed kunnen zien. En als je een duin oprijdt, moet de verlichting niet alleen in de lucht schijnen, maar juist naar beneden zodat je kunt zien waar de duin eindigt!” Martin kiest daarom voor combinatieverlichting die ver én breed schijnt.

Bij de Dakar Rally is het toegestaan om zoveel licht op je voertuig te plaatsen als je zelf wilt. Belangrijk is wel dat de lampen goed vast zitten, want de voertuigen krijgen tijdens de rally behoorlijk wat klappen te verduren. Diepe kuilen, water, zand en struiken, de lampen moeten overal tegen bestand zijn. Martin: “Ik moet kunnen vertrouwen op mijn lampen. Ik wil kwaliteit. Geen goedkoop Chinees merk, maar gewoon HELLA.“

Lightbars steeds populairder

Martin begon ooit met de karakteristieke ronde verstralers, maar kiest tegenwoordig voor LED Lightbars. Deze toenemende interesse voor lightbars blijft ook voor HELLA niet onopgemerkt. Dit komt mede door de compacte inbouwhoogte en -diepte, maar vooral door de enorme lichtopbrengst. In de Benelux wordt binnenkort een compleet nieuwe range HELLA Lightbars toegevoegd aan het bestaande assortiment, maar deze ondergaan nu eerst nog een Heavy Duty veldtest om te zien hoe goed ze zijn.

Voor Dakar 2018 plaatste Mammoet Rallysport aanvullend als eerste in de Benelux de nieuwe HELLA LED Lightbar 470 op hun Renault CBH 385. Dakar Rally – de zwaarste rally van de wereld – is natuurlijk dé uitgelezen situatie om de werking en functionaliteit van de lamp te testen. Een uitdaging die het team van Martin van den Brink graag aangaat!

Volg Dakar 2018

De Dakar Rally begint op 6 januari 2018. Volg de ervaringen van Mammoet Rallysport en HELLA Benelux via Facebook.

Reageer

* required fields

Onze specialisten


HELLA blogs. We delen onze kennis graag.
 

Juan Alonso
Product Manager elektronica en equipment

Marcel van Baalen
Product Manager special OE

Martin Baars
Product Manager thermomanagement

Rini de Boer
Product Manager remmen en installatiemateriaal

Willy Vermuyten
Product Manager universele verlichting

Eric Weidema
Product Manager voertuigspecifieke verlichting, gloeilampen en ruitenwissers
 

Voor vragen of opmerkingen:
bnl.communication@hella.com