2019-02-18 01:22:332019-02-18 01:22:332019-02-18 01:22:33 Hella

Blog

DEZEURE: “HELLA zorgt voor een stukje bedrijfszekerheid”

Het Belgische bedrijf DEZEURE levert al jaren aanhangwagens voor landbouw en industrie. Ooit begonnen als kleinschalig bedrijf dat machines bouwde voor eigen gebruik, is inmiddels een begrip in België en Nederland. Julien Vansteenland is al ruim twintig jaar actief in het bedrijf. Als productieleider/vennoot is hij verantwoordelijk voor het complete aankoopproces en dus ook voor de verlichtingskeuze: “Ik ga niet zeggen dat wij getrouwd zijn met HELLA, maar als we ooit met een ander merk gaan werken wordt het een heel moeilijke scheiding.”
 

 

Actief en Proactief

Vansteenland kwam in aanraking met het verlichtingsmerk toen hij nog maar een aantal jaren bij DEZEURE werkzaam was. Christophe Peersman (accountmanager bij HELLA) kwam langs en er was vrijwel direct een klik: “HELLA ondersteunt DEZEURE in de breedst mogelijke zin van het woord; zowel actief als proactief. De goede band die Peersman en ik met elkaar hebben, zorgt ervoor dat het altijd prettig samenwerkt.”

Gewend geraakt aan de service en luxe

Inmiddels zegt Vansteenland dusdanig ‘gewend te zijn geraakt’ aan de service en luxe van HELLA dat hij niet meer zonder zou kunnen. “Er zijn mensen die kijken alleen naar de prijs, maar kwaliteit gaat boven alles. Als een wagen aan komt rijden met de verlichting aan, dan ben ik wel trots en besef ik dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Uitstraling

De belangrijkste pluspunten van de lampen die HELLA levert, zijn volgens Vansteenland: uitstraling en kwaliteit. “We hebben verlichting nodig voor het licht, maar ook voor de uitstraling. Je kan wel een heel mooie wagen hebben, maar als er geen goede verlichting op zit dan is hij niet af. HELLA heeft de juiste productrange die past bij onze kwaliteitsdoelstellingen en het maakt ons product echt af.”

Geen klachten

Bij DEZEURE draait het hoofdzakelijk om veiligheidslicht en in mindere mate om werkverlichting, zoals bij aardappel- of bietenrooiers. Verlichting is dan ook een stuk minder doorslaggevend voor de doelgroep die ze bij DEZEURE bedienen. “Mensen zijn in totaliteit tevreden over onze machines. Goede verlichting zal daarin ongetwijfeld een rol spelen, maar dat horen we nooit specifiek terug. Als de lampen slecht licht zouden geven of rap kapot gaan, dan hoor je dat wel direct. Sinds we in 2001 zijn overgestapt op HELLA is dat echter nog nooit voorgekomen.”

Wisselwerking

Vansteenland noemt HELLA ook als een belangrijk onderdeel van de bedrijfszekerheid van de machines die DEZEURE levert. Onderdelen zijn vrijwel altijd direct voorradig en praktijkervaring wordt direct meegenomen in de doorontwikkeling van de verlichting. Een goed voorbeeld daarvan zijn de zogeheten ‘plug-and-play’-kits. Dit is een verlichtingsset waarin alle bekabeling voorzien is en die één (of meerdere) verdeeldozen bevat. Per voertuig hoeft er dus één doos aangeleverd te worden. Vansteenland: “Het enige wat er nog moet gebeuren zijn de achterlichten, zij- en markeringsverlichting. Maar die vullen we aan uit onze voorraad.” Peersman onderstreept deze wisselwerking: “Eén van de doelen van de kits die zijn samengesteld is om de foutenmarges omlaag te brengen. Een monteur moet zo min mogelijk fout kunnen doen. Als er vervolgens vanuit de productie opmerkingen komen dat er dingen nog beter kunnen, dan gaan we aan de slag om dit te optimaliseren. Dat is exact wat gebeurd is bij deze plug-and-play kits.”

“Een betrouwbare en loyale partner”

Haar multinationale karakter belet HELLA niet om flexibel te zijn en maatwerk te leveren aan zowel de grotere als kleinere klanten. Vansteenland: “HELLA is voor ons een betrouwbare, loyale partner. Dat is zo vanzelfsprekend, maar we beseffen dat je daarin echt geluk moet hebben. Als bedrijf willen we niet meer zonder deze leverancier. Als we verlichting nodig hebben, dan moeten we niet horen dat er een lange levertijd is. Uiteraard er is wel eens iets niet direct op voorraad, maar in overleg met Christophe komen we dan altijd tot een oplossing zodat we geen onnodige vertraging oplopen. HELLA snapt hoe de bedrijfsvoering hier werkt en heeft ons nog nooit teleurgesteld.”


(Dit artikel is eerder verschenen op www.deloonwerker.nl)

Reageer

* required fields

Onze specialisten


HELLA blogs. We delen onze kennis graag.
 

Juan Alonso
Product Manager elektronica en equipment

Marcel van Baalen
Product Manager special OE

Martin Baars
Product Manager thermomanagement

Rini de Boer
Product Manager remmen en installatiemateriaal

Willy Vermuyten
Product Manager universele verlichting

Eric Weidema
Product Manager voertuigspecifieke verlichting, gloeilampen en ruitenwissers
 

Voor vragen of opmerkingen:
bnl.communication@hella.com