2019-02-18 01:35:192019-02-18 01:35:192019-02-18 01:35:19 Hella

Blog

Hoe verlichting de vorm van een truck benadrukt

Hoe verlichting de vorm van een truck benadrukt

P. van Setten Transport B.V. is een truck rijker, en niet zomaar een truck. Een nieuwe Volvo FH 500 is compleet opgebouwd als showtruck die voor het eerst getoond werd tijdens Truckstar Festival 2017. Het transportbedrijf staat bekend om zijn herkenbare huisstijlkleuren, die uiteraard ook terug te vinden zijn op dit nieuwe exemplaar. De contouren van de truck en de lijnen van het spuitwerk zijn nog eens extra benadrukt door de nieuwe verlichtingslijn van HELLA: Shapeline!

Past perfect

“Tijdens het opbouwen van de wagen viel ons oog op het nieuwe Shapeline programma van HELLA” vertelt directeur Peter van Setten. “De unieke contouren van de Shapeline lampen zouden prachtig staan op onze nieuwe Volvo. Dus ik heb direct contact gezocht met HELLA.”
De achterbumper van de truck is voorzien van lampen die volgens Van Setten perfect passen bij de vorm van de bumper en bij de vorm van de cabine. “De truck heeft nu een hele bijzondere, sierlijke achterkant!”

Design en functionaliteit gaan hand in hand

De HELLA Shapeline serie biedt een grote keuze aan enkelvoudige en multifunctionele verlichting voor zowel voor-, als achterzijde als de zijkanten. Daarbij omvat de verlichtingsfamilie veel verschillende vormgevingen en lichtfuncties, zoals achteruitrijlicht, mistachterlicht, zijmarkeringslicht,contourlichten, knipperlicht, retroreflector en positielicht. De serie kenmerkt zich door een uitgesproken en baanbrekend design.

Door het modulaire karakter kunnen de afzonderlijke lampen nagenoeg willekeurig met elkaar worden gecombineerd. Een leuke taak die Peter van Setten enthousiast samen met HELLA oppakte.

Oog voor detail

De nieuwe truck was volop te bewonderen tijdens Truckstar Festival eind juli op het TT Circuit in Assen. Tussen meer dan tweeduizend trucks bleven de nieuwe showtruck en de nieuwe lampenserie zeker niet onopgemerkt. Van Setten laat daarmee zien dat je met de juiste lampen een truck net wat extra’s mee kan geven.

Wie de truck van P. van Setten Transport B.V. verder goed bekijkt, ziet dat er op elk detail gelet is. Zo zijn bijvoorbeeld de achterkanten van de verstralers gespoten in dezelfde kleur als de truck. “Dat maakt het af,” besluit een trotse Peter. En die verstralers? Die zijn natuurlijk ook van HELLA!
 

Foto’s: Vincent Broer

Reageer

* required fields

Onze specialisten


HELLA blogs. We delen onze kennis graag.
 

Juan Alonso
Product Manager elektronica en equipment

Marcel van Baalen
Product Manager special OE

Martin Baars
Product Manager thermomanagement

Rini de Boer
Product Manager remmen en installatiemateriaal

Willy Vermuyten
Product Manager universele verlichting

Eric Weidema
Product Manager voertuigspecifieke verlichting, gloeilampen en ruitenwissers
 

Voor vragen of opmerkingen:
bnl.communication@hella.com