2018-07-20 21:54:462018-07-20 21:54:462018-07-20 21:54:46 Hella

Blog

Vakkundig onderhoud van het aircosysteem. Weet jij hoe het zit?

Als de eerste zonnestralen door beginnen te komen, stromen bij de helpdesk van HELLA ook vaak de eerste vragen weer binnen over aircoservice en reparaties. Hoe stel ik een bepaalde diagnose? Of hoe moet ik een bepaalde reparatie uitvoeren? Er is nog altijd veel behoefte aan kennis; het onderhouden dan wel repareren van een aircosysteem is nog altijd geen uitgemaakte zaak.

Zo moeten monteurs wel een certificaat halen om met het koudemiddel te mogen werken, maar de focus ligt daarbij vooral op het milieu en een zorgvuldige omgang met het materiaal. Maar hoe je op juiste wijze een airco-compressor moet vervangen, daar wordt over het algemeen weinig aandacht aan geschonken. En juist het vervangen van zo’n compressor is bijvoorbeeld een complexe procedure waarbij op veel details gelet moet worden. Doe je dit niet op een juiste manier, dan kun je voor de onaangename verrassing komen te staan dat na reparatie het aircosysteem nog altijd niet naar behoren functioneert.

Bij HELLA merkten we dan ook naar aanleiding van de garantiegevallen die we binnen kregen, dat hier veel fouten worden gemaakt. En dat is niet nodig. Met de juiste training, theoretisch en praktisch, kan een hoop ellende worden voorkomen. HELLA plakt daar vervolgens nog een extra zekerheid aan vast: de compressorgarantie | plus. 

Met deze garantieregeling leiden we monteurs op om vakkundig het aircosysteem te onderhouden, te spoelen en op juiste wijze een compressor te vervangen. Wanneer men na deze training met een HELLA deel werkt en er blijken onverhoopt toch problemen te zijn, dan geldt een no-nonsens garantie. HELLA zal achteraf wel altijd kijken of te achterhalen valt waarom het fout is gegaan en indien dit ligt aan menselijk handelen, gaan we graag het gesprek aan met een garage om het reparatieproces te verbeteren. 

Wil je meer weten over compressorgarantie | plus, kijk dan snel op onze speciale website.

Trainingen compressorgarantie | plus

Regelmatig organiseren we trainingen in het kader van ‘compressorgarantie | plus’. Ook in 2017 zijn er weer een aantal geweest. Hou onze communicatiekanalen in de gaten voor nieuwe data.

Reageer

* required fields

Onze specialisten

Voor vragen of opmerkingen

Mail bnl.communication@hella.com

 

Juan Alonso
Product Manager elektronica en equipment

Marcel van Baalen
Product Manager special OE

Martin Baars
Product Manager thermomanagement

Rini de Boer
Product Manager remmen

Willy Vermuyten
Product Manager universele verlichting

Eric Weidema
Product Manager voertuigspecifieke verlichting, gloeilampen en ruitenwissers