2018-12-10 01:30:502018-12-10 01:30:50 Hella

Blog

Wij delen graag onze kennis en ervaring over interessante ontwikkelingen en actualiteiten die te maken hebben met de HELLA partstools en services in de sectoren 12V, 24V, agro en marine.

16-jarige deelnemer aan Dakar Rally

Mitchel van den Brink maakt op 6 januari 2019 zijn debuut in de Dakar Rally. De 16-jarige rallyrijder uit Harskamp heeft te horen gekregen dat niets zijn deelname in de weg staat. Mitchel van den Brink wordt in januari 2019 de jongste deelnemer ooit in de Dakar Rally.

Lees verder

Optimale zone-markering met de nieuwe VISIOTECH-projectiemodule

Vooral bij gemeentelijke en hulpverlenende voertuigen speelt werkveiligheid een enorm belangrijke rol. Daarom kan een duidelijke markering of scheiding van gevarenzones een belangrijke bijdrage leveren aan het waarborgen van die veiligheid. Tot nu toe moest een dergelijke markering met de hand worden uitgevoerd - met als nadeel dat dit niet alleen tijdrovend was, maar ook relatief statisch omdat de markeringen niet gemakkelijk naar behoefte konden worden verplaatst. Daarom heeft HELLA, met haar nieuw ontwikkelde VISIOTECH-projectiemodule, nu de perfecte oplossing.

Lees verder

Hoe radarsensoren ons rijdend leven makkelijker maken

Bijna iedereen zal nu wel eens gehoord hebben over rijhulpsystemen in de auto. Systemen met radarsensoren die ons rijdend leven makkelijker, comfortabeler en veiliger moeten maken. Welke toepassingen kennen we inmiddels, wat is er verkrijgbaar en wat is de link met diagnose? Wij leggen het graag uit.

Lees verder

Remmen perfect getest

Voordat een remblok zijn “prestaties” op de weg kan tonen, ondergaat deze allerlei tests. Want kwaliteit staat bij Hella Pagid hoog in het vaandel. Producten worden zowel getest in het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, als op de weg, onder reële omstandigheden.

Lees verder

HELLA als beste merk voor verlichting

HELLA is voor de 8e keer op rij gekozen als beste merk voor verlichting!  Met deze “ETM Award” weet HELLA haar leidende positie in de verlichtingssector te behouden.

 

Lees verder

Zwaailampen en flitslampen op alle fronten getest

Een zwaai- of flitslamp heeft een waarschuwingsfunctie en moet te allen tijde functioneren. Falen is geen optie. De kwaliteit van de lamp zelf is dus belangrijk. Goede materialen zijn noodzakelijk om een kwalitatief goede lamp te produceren. Maar voordat de lamp de fabriek verlaat, wordt deze ook nog op allerlei fronten getest. Waarom en hoe dat lees je hier.

Lees verder

Zwaailampen en flitslampen. Wat is het verschil?

Waarschuwingsverlichting kennen we in de vorm van zwaailampen en flitslampen. Het verschil tussen deze lampen is eigenlijk simpel: een zwaailamp geeft een roterend (draaiend) lichtsignaal, een flitslamp geeft een lichtsignaal dat tegelijkertijd naar alle richtingen wordt uitgestraald. Hoe zit dat nou precies en wanneer gebruik je welke lamp?

Lees verder

Bandenwissel: ben jij al om?

April is voor de meeste mensen de maand om de banden weer te wisselen. Rij je nog op winterbanden, dan is het nu de hoogste tijd om weer naar de zomerbanden te gaan. Menig werkplaats zal zijn klanten hier al op geattendeerd hebben en enkele hobbyisten zullen zelf aan de slag zijn gegaan in hun garage. Maar waar moet je bij een bandenwissel nu op letten? Wij zetten het even op een rijtje.

Lees verder

Zeg maar dag tegen koperen remblokken

Bij het remmen komen hitte en stof vrij wanneer wrijving wordt gemaakt. Remblokken dienen bestand te zijn tegen een temperatuur van wel 800 graden Celsius. Afhankelijk van de uitvoering en vereisten bestaan remblokken dan ook voor maximaal 65% uit metaal, waaronder koper. Dit voorkomt slijtage, minimaliseert geluid en vibratie en levert een bijdrage aan de wrijvingsstabiliteit. Echter, de microdeeltjes die vrij komen tijdens deze wrijving komen terecht in de lucht en het grondwater en zijn schadelijk voor het milieu.

Lees verder

Alleen het beste licht is goed genoeg voor Dakar

Martin van den Brink start in januari 2018 zijn tiende achtereenvolgende Dakar Rally. Team Mammoet Rallysport maakt daarbij weloverwogen keuzes als het om verlichting gaat. “Als je tijdens Dakar ’s avonds of ’s nachts moet rijden, betekent dat niet veel goeds,” verklaart Martin. “Je moet dan de hele omgeving rondom de wagen goed kunnen zien. En als je een duin oprijdt, moet de verlichting niet alleen in de lucht schijnen, maar juist naar beneden zodat je kunt zien waar de duin eindigt!” Martin kiest daarom voor verlichting die ver én breed schijnt. 

Lees verder

 1 2 3 Volgende    

Onze specialisten


HELLA blogs. We delen onze kennis graag.
 

Juan Alonso
Product Manager elektronica en equipment

Marcel van Baalen
Product Manager special OE

Martin Baars
Product Manager thermomanagement

Rini de Boer
Product Manager remmen en installatiemateriaal

Willy Vermuyten
Product Manager universele verlichting

Eric Weidema
Product Manager voertuigspecifieke verlichting, gloeilampen en ruitenwissers
 

Voor vragen of opmerkingen:
bnl.communication@hella.com